در فصل پائیز غم و غصه‌هایتان را به برگهای پائیزی بسپارید تا با برگ‌ریزان بریزد؛ پائیز فصلی است که از دیدگاه طب سنتی، طبیعتی سرد و خشک دارد و افرادی که مزاج سرد و خشک (سودا) دارند در این فصل بیشتر اذیت می‌شوند.

این روزها هوا در حال سرد شدن است، اما جالب است بدانید مصرف برخی از مواد غذایی می تواند نقش بسیار مهمی در افزایش تحمل افراد در برابر سرمای هوا در روزهای پاییزی داشته باشد. به عبارت دیگر، شما می توانید با تهیه فهرستی از مواد غذایی پاییزی و مصرف آنها در این فصل از خوردن بیشتر لذت ببرید و از سرماخوردگی های متعدد این فصل پیشگیری کنید . گرچه سرماخوردگی جزء جدایی ناپذیر این فصل است اما با تغذیه مناسب این فصل تا حدود زیادی میتوانید از بیماری های این فصل جلوگیری کنید.

وقتی اسم فصل پاییز به گوش می رسد ناخوداگاه یاد بیماری هایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا می افتید. بیماری هایی که اگر در آن کمی دقت شود می توان از بروز آن پیشگیری کرد تا سلامت بمانید.

در این فصل خوراکی ها و مواد غذایی مناسبی وجود دارد که متناسب با بیماری های همین فصل است. با تغییر هر فصل می توان با کمی تغییر در شیوه ی غذایی خود از بیماری های فصلی در امان ماند.

در این فصل بدن را از سرمای بامدادی و گرمای میان روز حفظ کنید و از پرخوابی و پرنوشی و پرخوری و خواب روز تا حد امکان اجتناب کنید؛ استفاده از عطرهای خوشبو و گرم مانند گلاب، نرگس و یاس باعث حفظ سلامت روح و جسم می‌شود.

چای‌های مناسب فصل پائیز

ــ چای گل گاوزبان همراه یک قاشق غذاخوری عسل، چای بنفشه همراه یک قاشق غذاخوری عسل

 ــ چای نعنا، پونه، آویشن و مرزنجوش به‌همراه یک قاشق غذاخوری عسل برای درمان زکام و سرماخوردگی

 ــ چای پنیرک و خطمی به‌همراه عسل برای درمان سرفه‌های خشک

همچنین در این فصل بخور اوکالیپتوس برای افزایش رطوبت مناسب است.


بادمجان: ناسونین، آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان است که مشخص شده سلول های مغز را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. علاوه بر این، اسید کلروژنیک موجود در بادمجان، خواص ضد سرطان، ضد ویروسی و کاهنده کلسترول دارد.

کدو حلوایی:این گیاه مزایای تغذیه ای بیشماری دارد. کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود و در حفظ سلامت پوست، چشم و استخوان ها بسیار موثر است. مصرف کدو حلوایی منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و آنهم به دلیل وجود ویتامین ث و فیبر موجود در آن.

انار: مطالعات نشان داده اند که مصرف انار می تواند منجر به جلوگیری از آسیب های گردش خون با کاهش تجمع چربی های مضر در عروق شود. در واقع مصرف منظم انار با سلامت قلب ارتباط دارد.


کلم بروکلی:روی موجود در این سبزی منجر به افزایش توان دفاعی بدن در برابر بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. فیبر موجود در کلم بروکلی همچنین برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.

شلغم:شلغم ازجمله ریشه های خوراکی سبزیجات است که می تواند در روزهای پاییزی جانشین مناسبی برای تربچه و کلم باشد. شلغم منبع عالی از ویتامین های آ و کا و همچنین اسیدفولیک است و برای طعم دادن به آن می توانید از رازیانه، خرده نان و شکر قهوه ای استفاده کنید.

گریپ فروت: گریپ فروت بیش از 75 درصد ویتامین ث موردنیاز بدن را تامین می کند و منبع غنی از لیکوپن است. این رنگدانه های قرمزرنگ برای جلوگیری از سرطان نقش بسیار مهمی دارند، همچنین در این میوه مقدار زیادی پکتین وجود دارد که می تواند موجب کاهش کلسترول بدن شود. اگر به خوردن میوه های ترش مزه علاقه مند هستید، می توانید از نوشیدن یک لیوان آب گریپ فروت که سرشار از آنتی اکسیدان است لذت ببرید و اگر ترش بودن آب این میوه برای شما چندان لذتبخش نیست، می توانید آن را همراه با انواع مغزها و خشکبار مصرف کنید.



موادی که مصرف آنها در پاییز باید به حداقل برسد/ غذاهای مضر در پاییز

خوراکی‌هایی که باید ترک شود عبارتند از غذاهای آماده و حاضری، غذاهای فریزری و مانده، سرخ‌کردنی‌های مانده، قهوه‌های بازاری

مصرف این مواد را در پاییز به حداقل برسانید: ماهی، آبلیمو و آبغوره، سرکه، پنیر شور، ماست و دوغ و کشک، میوه‌های ترش، ترشیجات.



برای تهیه محصولات متنوع ما اینجا کلیک نمایید